5 ADIMDA MODERN KALİGRAFİ ÖĞRENMEK

 

1. Bir fırça uçlu kalem edinin!
Fırça uçlu kalemlerin esnek yapısı sayesinde basıyı artırıp azaltarak harflerin kalınlığını inceliğini istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Püf nokta kalemi 45 derecelik açıyla tutmak. Bizim önerimiz zebra mildliner fırça uçlu kalemler. Yumuşak uçları sayesinde rahat yazı deneyimi sunuyorlar. 25 faklı renk seçeneğiyle sizlerle!


2. Noktalı defter kullanın!

Bu bir zorunluluk değil tabiki ancak noktalı defterde harflerin boyutunu daha kolay ayarlayabilirsiniz. Belirlediğiniz 2 nokta arasında yazacağınız harfler eşit boyutta olur ve öğrenmenin başından itibaren harfleri nizami yazmaya başlarsınız. Ayrıca fırça uçlu kalemlerin uçlarının kolayca yıpranmaması ve uzun ömürlü olması için kullandığınız defterin kaliteli olmasına dikkat edin.


3.Harfleri tanıyın!
Kaligrafide aşağı doğru çizilen çizgiler kalın yazılırken yukarı doğru çizilen çizgiler ince yazılır. İnternetten hoşunuza giden bir kaligrafi alfabesi bulun. Harflerin yazılışlarını inceleyin ve o şekilde yazmayı deneyin.


4. Videolar izleyin!
Kaligrafi yapan ve bildiklerini paylaşan bir sürü insan var. Yazılarını beğendiğiniz kişilerin videolarını izleyin. Kendinizi kaligrafiye maruz bırakın. Öğrenmek bir süreçtir ve insan hızlıca güzel yazmayı başaramayabilir. Böyle videolar izlemek size neden kaligrafi öğrenmeye başladığınızı ve istediğiniz gibi yazamasanız bile pes etmemeniz gerektiğini hatırlatır.


5. Bol bol pratik yapın!
Bu son ve en önemli adım. Her gün 15 dakikalık bir çalışmayla bile kendinizi kısa sürede çok geliştirebilirsiniz. Aklınıza gelen herhangi bir kelimeyi, o an dinlediğiniz şarkının sözlerini, izlediğiniz dizinin repliklerini yazmaya çalışın. Unutmayın, ne kadar çok pratik yaparsanız o kadar güzel yazarsınız. Bu yolculukta zebra kalemleriniz hep yanınızda!

Yazar: Zeynep Duman 

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın